Els Invents del TBO
Xorrades, estris i trucs

El TBO era una publicació infantil i juvenil dels anys 60 i 70
En ella apareixia una secció intitulada així, com aquesta: Els invents del TBO,
en la que un tal Professor Frank de Copenhaguen ens delectava amb invents a quin més absurd.
He intitulat així aquesta pàgina com a homenatge a les bones estones que en la nostra infància
ens va fer passar aquest còmic (per cert còmic no existia, els hi dèiem simplement TeBeOs)

Clica en les fotos per a ampliar-les
 

Un humitejador baratet
En un pot (comprat als xinesos, que déu em perdoni) col·loco en la part interior de la tapa un filtre de los de 9 mm (dels de sepiolita molta) enganxat amb un cel·lo. El filtre l'omplo d'aigua amb una petita xeringa fins que noto que el cartró del filtre està xop. Funciona de perles. El tabac es manté perfectament humit. És més, serveix per a humitejar un tabac sec (de compra). Quan el filtre està eixut el "carrego" de bell nou amb la xeringa.

La pipa més petita
Llàstima que no tenia una broca lo suficientment petita per a fer-li el tiratge. Al final s'ha convertit en un atacador.

Posapipes
Posapipes de cartró
Amb el cartronet d'un rotllo de paper de WC faig aquest tipus de posapipes. Senzill. Un cartronet rodó, un cartró pla, un cutter i cola. Tallo el cartró rodó i hi faig uns talls rodons amb el cutter (un més petit que l'altre), tallo unes tires d'uns 5 mm d'ample i 3 cm de llarg i les doblego per la meitat, això em servirà per encolar el rodet al cartronet pla. Després ho pinto de negre mate amb un esprai.
Atacador de boix_1Atacador de boix_2Atacador de boix_3
Atacador de boix
Amb unes branques de boix (seques des de fa 25 any) m'he fet un atacador, amb la base biselada, per atacar en "muntanyeta" i una pala a l'altre extrem ideal per a retirar la cendra i el carbonet de la xumeneia de la pipa.
Posapipes de fusta per a 10 pipes

Posapipes de fusta (per a 10 pipes) Sobre un invent de l'Emili Molins
Amb una mica de paciència i unes fustes de pi he fet aquest posapipes amb capacitat per a 10 pipes.

Les mides són: 45 x 15 x 11 cm. Tallo les fustes, de 45 x 15 x 1.7 (la base), de 45 x 8 x 1,7 (el fons) i de 45 x 7 x 1 (la part superior). En aquesta part superior faig un forat amb una broca de fusta de 10 mm cada 4,5 cm, començant el primer forat a 2,25 cm. del canto (de tal manera que el darrer forat quedarà també a 2,25 cm del final) amb el "Dremel" i la llima amplio i arrodoneixo els forats i els porto fins al front de tal manera que quedin en forma de "U" invertida.

Encolo la fusta del fons (45 x 8) sobre la base (45 x 15) per sobre d'aquesta. A sobre de la fusta del fons encolo la superior amb els forats per a les cànules de les pipes fets. Aguanto amb sergents durant un parell d'hores. A la base, per la part del davant, a 2 cm del canto frontal, encolo 10 arandelles de fusta (de les de penjar cortines) de 4,5 cm de diàmetre (de manera que es tocaran l'una amb l'altra des d'un cantó a l'altre de la base) Finalment dono dues capes de vernís color roure. (Feu Clic per apliar la foto per veure'n els detalls)

El meu armari piper

Poses un parell de pipes al seu piper, i al cap de pocs dies en tens tres, i és que les pipes, a diferència dels óssos panda, són uns animals que es reproduïxen en captivitat, és per això que hem d'estar fent ampliacions contínuament en el seu cau.

  
  

Un armari piper d'Ikea. La mevai esposa em va regalar per reis un armari d'Ikea.
L'armari té 4 prestatges de vidre. Amb quatre trosos de metacrilat transparent i unes anelles de cortina l'he convertit en el meu armari piper.

Vaig comprar metacrilat transparent

Vaig comprar metacrilat transparent de 5 mm de gruix, del mateix llarg que els prestatges i de 8 cm. d'ample. En els prestatges de vidre vaig calcular que cabien 13 argolles de cortina (de fusta) de 4,5 cm. de diàmetre exterior, tocant-se, amb un marge lateral de 2 cm. Vaig foradar les tires de metacrilat amb una serra circular de trepant de 2,5 cm. calculant que els centres coincidissin sobre les argolles de la estanteria: a 3,5 cm el primer centre i a 4,5 cm. els següents.

Per a les pipes corbes vaig tallar els forats fins al canto, o sigui, convertir les "o" en "U" de manera que sigui còmode de posar el broquet. Per a les pipes rectes vaig deixar els forats rodons, doncs és còmode així posar-les i treure-les.

Vaig situar els metacrilats a 8 cm sobre el vidre, recolzats en uns petits tacs de fusta, un a cada costat i un central, doncs el metacrilat tendeix a blegar-se.

I... heus aquí el resultat!  (clica en les fotos per a ampliar-les)

continuarà...

Tornar